Stupite u kontakt s nama

Telefon

Austrija

Tel.: +43 732 257700

Kontakt

Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja.

>Kontakt

18.10.2021

Nova ponuda: Smart Factory Assembly

Smart Factory Assembly

Digitalna transformacija procesa montaže

Smart Factory Assembly pruža poseban pragmatičan pristup za proizvođačke tvrtke prema Factory 4.0. Nova ponuda naših stručnjaka za inženjering osigurava interaktivno umrežavanje zaposlenika, strojeva i proizvoda na digitalnim radnim stanicama montaže.

Korištenje najsuvremenijih tehnologija poput zaslona osjetljivog na dodir, projekcije na radnu površinu, upravljanja gestama, naočalama s podacima pomoću Virtual Assistant-a omogućuje svladavanje svih radnih koraka u svakom trenutku, čak i sa složenim proizvodima. Kontinuirana dokumentacija osigurava sljedivost svih proizvodnih koraka, što značajno povećava pouzdanost procesa i produktivnost u proizvodnji.

Remo Gander, poslovni menadžer sklopa pametnih tvornica, komentira: "Industrija 4.0 je zbog svoje složenosti često previše apstraktna za mnoge tvrtke i ne može se primijeniti u vlastitom proizvodnom okruženju. Upravo tu se nalazimo sa Smart Factory Assembly: Podržavamo proizvodne tvrtke u umrežavanju montaže radi postizanja jedinstvenog postupka koji jamči kvalitetu i sigurnost proizvedenih proizvoda. "

Bossard Smart Factory Assembly trenutno je dostupan u tri verzije, ovisno o zahtjevima kupca:

1. Smart Fastening (savjetovanje, inteligentni alati za povezivanje, baza podataka o kvaliteti)
2. Smart Assembly Station (Smart Fastening + Inteligentni proizvodni alati i pomagala, digitalne upute za montažu, statistika proizvodnje)
3. Smart Factory Assembly (Smart Assembly Station + mrežni sustav montaže, priključenje na ERP, cjelovita integracija sustava).

Svi se u osnovi temelje na kombinaciji sljedeća četiri temeljna elementa:

  • Digitalne i interaktivne upute za sklapanje omogućuju savladavanje složenosti svih varijacija proizvoda i izmjene čak i tijekom proizvodnje. Digitalne upute za montažu sklopa prikazuju se izravno u proizvodnji preko zaslona osjetljivih na dodir, VR naočala ili projektora. Zaposlenik u montaži vodi se korak po korak kroz postupak montaže i radni koraci se automatski procjenjuju i dokumentiraju. Ovisno o proizvodu i zaposleniku, može se slobodno odlučiti u kojoj mjeri sustav treba intervenirati u postupku montaže.
  • Digitalni i programibilni alati i pomagala sve više pronalaze svoj put u postupku montaže. Međutim, oni se također moraju umrežiti i posebno kontrolirati, pročitati ili čak podesiti na pravom radnom koraku. Uz Smart Factory Assembly, sva relevantna oprema za montažu, uključujući inteligentne odvijače i uređaje za zakivanje, pick-to-light, preše ili mjernu opremu, može se umrežiti za interakciju sa sustavom.
  • Sljedivost podataka o kvaliteti odvija se na razini proizvoda ili narudžbe. Ako se, primjerice, upravlja odvijačima, mogu se pohraniti podaci koji se odnose na odvijanje - poput kuta rotacije, momenta zatezanja ili vremena odvijanja. Pored toga, ciljne vrijednosti za vijčane spojeve mogu se odrediti i prikazati pomoću vijčane krivulje. Materijal s podacima dostupan je za analizu i dokumentaciju u bilo kojem trenutku.
  • Kontinuirano poboljšavanje procesa omogućeno je brzim analizama ciklusa / radnog vremena, upotrebom montažnih stanica, protoka vremena, izlaza po radnoj stanici ili zaposleniku i stope pogreške. Zbog postignute transparentnosti, potencijali za optimizaciju mogu se brže i bolje prepoznati.

Suradnja s njemačkim partnerom

Za stalni daljnji razvoj i implementaciju Smart Factory Assembly-a oslanjamo se na snažnog partnera za suradnju s dugogodišnjim iskustvom u digitalizaciji procesa montaže: Armbruster Engineering, sa sjedištem u Bremenu, Njemačka - ima vlastiti odjel za razvoj softvera i hardvera, što mu omogućava brzo i učinkovito provođenje pojedinačnih zahtjeva kupca. Armbruster Engineering već je realizirao brojne projekte u Europi i Aziji.

Želite li znati kako se vaš skup može digitalizirati pragmatično?
Rado ću iskoristiti vrijeme za razgovor s vama!

Christian Lehner
Tel: +43(0)732 257700 86
c.lehner@kvt-fastening.com