Stupite u kontakt s nama

Telefon

Austrija

+43 (0)732 257700

Kontakt

Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja.

>Kontakt

Vođenje zaposlenika kroz proces sastavljanja

Jedan od najvećih gubitaka kod ručne proizvodnje predstavlja vrijeme pretraživanja. Vrijeme pretraživanja moguće je značajno smanjiti vođenjem zaposlenika kroz proces sastavljanja na ciljani način.

Prednosti vođenja zaposlenika

  • Increased productivity as it is always clear where the next part is
  • Reduction of assembly errors by reducing the risk of confusion
  • Additional security for the assembly staff to use the correct part

 

Pick by light

Aplikacije Pick by Light

Aplikacije Pick by Light pokazuju zaposleniku gdje je potrebno odabrati odgovarajuće komponente za radni korak s pomoću integriranog svjetlosnog zaslona. Postupak je moguće potvrditi tipkom, funkcijom dodira na svjetlu ili također putem integriranog senzora. Rado ćemo sastaviti paket za vaše potrebe.

Obratite se timu sustava Smart Factory Assembly

Ambos Drehturm-System

Sustav tornja Ambos

Toranj okreće komponente ispravnim redoslijedom prema radniku koji obavlja sastavljanje. Integrirana lampica pokazuje kad je komponentu potrebno ukloniti. Odabir je moguće potvrditi tipkom za potvrđivanje ili težinom (npr. odabir 10 vijaka od po 10 g svaki – sustav potvrđuje odabir pri težini uklanjanja od 100 g). Pored toga, sustav Ambos nudi funkciju inventara koja broji sve komponente i može dati procjenu.

Obratite nam se za dodatne informacije

Bitcube für Schraub-Bits

Sustav Bitcube za nastavke za odvijače

U slučaju vijčanih spojeva različiti odvijači često se upotrebljavaju u istom sklopu. Nastavke je potrebno mijenjati tijekom procesa sastavljanja. Sustav Bitcube pruža optimalno rješenje za pojednostavljenje ovog procesa. Sljedeći radni korak (korak zatezanja) dostupan je tek kad se ukloni ispravan nastavak, a svi su ostali nastavci u šabloni. Time se osigurava da se odvijači ne oštete.

Obratite nam se za dodatne informacije

Gesture Kamera-Systeme

Sustavi kamera za pokrete

Sustavi kamera za pokrete nude mogućnost praćenja pokreta radnika koji obavljaju sastavljanje i projiciranja informacija na radno mjesto s pomoću priključenog projektora. Također je moguće reproducirati video sekvence i provjeriti ispravnost pozicioniranja dijelova (ili ispravnost samih dijelova) (što je također poznato kao umetak za alat rel="noopener noreferrer").

Obratite nam se za dodatne informacije

 

 

Analiza slučaja

Problem:
Prilagođeni kompleti medicinske opreme pakirani su za lokalne bolnice. Kvaliteta se ispituje proizvodnjom serija od 100. U slučaju neusklađenosti sve je komplete potrebno ponovno otvoriti dok se greška ne pronađe. To je dugotrajan, skup i stresan postupak.

Rješenje:
Vođenje radnika kroz proces s pomoću digitalnih uputa i tehnologije „pick-to-light”.
 
Prednosti:
– proizvodnja procesno sigurnih i kontroliranih jedinica prema zahtjevima
– uklanjanje mukotrpnog procesa ponovnog otvaranja gotovih kompleta
– zajamčena produktivnost i koncentracija zaposlenika.

Ambos tower system in use

How a gesture camera system works

 

Related links:

– SmartBin

– SmartLabel

– SmartLocker

– SmartCard