Stupite u kontakt s nama

Telefon

Austrija

Tel.: +43 732 257700

Kontakt

Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja.

>Kontakt

16.12.2019

PEM Nosači navoja ReelFast SMTSO i SMTSOB: rješenja za pričvršćivanje u tiskanim pločicama

PEM ReelFast

Ako se matice ili odstojnici koriste za sastavljanje u tiskanim pločicama kao konvencionalni nosači navoja, to se obično mora učiniti u nekoliko koraka. Nije tako kod SMT podobnim PEM ReelFast elementima KVT-a: zahvaljujući njihovom pametnom funkcionalnom principu, tiskane pločice mogu se opremiti svim potrebnim spojnim elementima u samo jednom radnom koraku. To znatno skraćuje vrijeme izrade i izbjegava pogreške u montaži. Rezultat je veći stupanj automatizacije i veća pouzdanost procesa u proizvodnji.
Opsežni asortiman uključuje PEM tipa SMTSO i SMTSOB. S oba odstojnika/nosača navoja nema potrebe za vanjskim radnim korakom za pričvršćivanje vijaka. To dovodi do značajnih ušteda vremena i troškova, a istovremeno povećava pouzdanost procesa. Iako su elementi tipa SMTSO izrađeni od kalajisanog čelika, nosači navoja PEM tipa SMTSOB izrađeni su od mesinga i stoga su idealni za primjenu koji zahtijevaju električna i mehanička mjesta pričvršćivanja.

PEM ReelFast elementi se isporučuju u obliku trake - idealni su za automatsko sklapanje PCB-a! Dostupni su sa ili bez točke ljepila. Kad se koriste lemljenjem, mogu se obraditi u svim tipovima otvora. Uz ovaj postupak isključen je rizik od oštećenja tiskane ploče.


Prednosti PEM ReelFast elemenata tipa SMTSO i SMTSOB ukratko:

  • Dostupno u kalajisanom čeliku (tip SMTSO) i mesingu (tip SMTSOB)
  • Odstojnici se mogu automatski pohranjivati
  • Nije potreban vanjski radni korak za pričvršćivanje vijaka (npr. Postupak prešanja)
  • Nema rizika od uništavanja PCB-a (opasnost kada se pritisne)
  • Smanjenje troškova rada
  • Ušteda vremena
  • Sigurnost procesa